ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ από το 1990
Η ΛΕΣΧΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ) ιδρύθηκε το 1990 με αρχική ονομασία “Ένωσις Αλεξιπτωτιστών Πατρών” και είναι ένα από τα πρώτα αθλητικά σωματεία αλεξιπτώτου πλαγιάς τα οποία δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Σήμερα αποτελεί πλήρες μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχοντας επίσημη αθλητική αναγνώριση.
Επί 28 χρόνια καλλιεργεί το Αεράθλημα του Παραπέντε (paragliding). Τα μέλη του σωματείου είναι επι το πλείστον αθλητές, κάτοχοι του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας ΕΛΑΟ και κάτοχοι αδειών χειριστών διαφόρων επιπέδων.
Βασισμένο στη φλόγα και το πάθος των μελών του, έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να διαδώσει στο ευρύ κοινό την ιδέα του αεραθλητισμού.
Στην ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ πραγματοποιούνται σεμινάρια μετεωρολογίας, ανεμοπορίας, παροχής πρώτων βοηθειών και διάσωσης, και προσκαλούνται για το σκοπό αυτό Έλληνες και ξένοι ειδικοί, προκειμένου τα μέλη της να πετούν με πλήρη γνώση του αντικειμένου και με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσκαλεί και συνεργάζεται με αεραθλητικά σωματεία άλλων χωρών, προκειμένου ξένοι και έμπειροι πιλότοι, να εκπαιδεύσουν τα μέλη της και να τους μεταδώσουν την εμπειρία τους.
Επίσης οργανώνονται προπονήσεις και πτητικές εκδρομές στην Αχαία αλλά και σε όλη την Ελλάδα και φυσικά οργανώνονται επίσημοι Παννελλήνιοι και Διεθνείς αγώνες, υπο την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Αεραθλητικής Ομοσπονδίας
Παράλληλα προσκαλείται και συμπληρώνει, με τη συμμετοχή των μελών της και επιδείξεις, προγράμματα εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και των Δήμων του Νομού, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με τους Δήμους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προσφέροντας έτσι κοινωνικό έργο.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Πάτρα ξεκίνησε σαν ιδέα στα τέλη της δεκαετίας του 80 και συγκεκριμένα το 1987, από λίγους ανθρώπους που αγαπούσαν γενικότερα το χώρο του αεραθλητισμού και που είχαν μία βασική ιδέα του αλεξιπτώτου από το στρατό.
Είναι η εποχή που παγκόσμια το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το paragliding αρχίζει να αποκτά ευρεία απήχηση και οι πρώτοι κατασκευαστές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.
Η ιστορία στον χρόνο
Η ΛΕΑΛΛΠΑ στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ!
Η ΛΕΑΛΠΠΑ- ΟΤ74 , ως ερασιτεχνικό αεραθλητικό σωματείο πλήρως ενταγμένο στην ΕΛΑΟ και αναγνωρισμένο από την ΓΓΑ ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο του 2020 τις προβλεπόμενες διαδικασίες εγγραφής στο μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ Με τις αποτελεσματικές ενέργειες και την συνεργασία όλων των μελών του ΔΣ, από το 2021 είναι πλέον πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες απαιτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατοχύρωσε το δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε όλες τις διαδικασίες/αρχαιρεσίες των διοικητικών οργάνων της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας -ΕΛΑΟ και επιπλέον είναι δικαιούχο της οικονομικής ενίσχυσης ειδικού σκοπού που δόθηκε για την στήριξη όσων ερασιτεχνικών σωματείων πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθεσε η ΓΓΑ. Στο εξής οι διαδικασίες επικαιροποίησης των στοιχείων του σωματείου στο μητρώο της ΓΓΑ θα είναι διαρκείς και σε ετήσια βάση θα ενημερώνονται τα απαιτούμενα από την ΓΓΑ στοιχεία, προκειμένου να διατηρηθεί η αθλητική αναγνώριση του σωματείου.
30 χρόνια ΛΕΑΛΠΠΑ!
1990-2020! Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΛΕΑΛΠΠΑ! Tου αεραθλητικού σωματείου Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Αχαΐας με την ανελλιπή και συνεχή, όλα αυτά τα χρόνια, παρουσία στο αεραθλητικό γίγνεσθαι! Εκπαιδεύσεις νέων μελών, διοργάνωση τοπικών. πανελληνίων αλλά και διεθνών αγώνων, σχεδόν κάθε χρόνο, φιλικές συναντήσεις, θεωρητικά σεμινάρια, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και επιδείξεις αλλά και ενεργός δράση στο διοικητικό χώρο, συνθέτουν την αξιόλογη διαδρομή της ΛΕΑΛΠΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια! Μια σύντομη πτήση στο παρελθόν της ΛΕΑΛΠΠΑ ,με επιγραμματικούς τίτλους και χαρακτηριστικές φωτό μπορεί να μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο, στα 1990, στην απαρχή της μακροχρόνιας πορείας της, που συμπορεύεται με την ιστορία του Α/Π στην Ελλάδα, μιας και η ΛΕΑΛΠΠΑ και τα μέλη της ως “ΕΝΩΣΙΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ” τότε, υπήρξε από τους πρωτεργάτες του αθλήματος στην χώρα μας! Στην ενότητα Ιστορικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στιγμές της Ελληνικής και Πατρινής αεραθλητικής ιστορίας, από το αρχείο της ΛΕΑΛΠΠΑ!
20 χρόνια Πούντα!
20 χρόνια πτήσεων στην Πούντα συμπληρώθηκαν φέτος και για να σηματοδοτήσουμε το γεγονός πολλοί παλιοί και νέοι πιλότοι πετάξαμε όλοι μαζί εκεί την Κυριακή 30 Αυγούστου. Η Αγία Τριάδα, πάνω από την παραλία της Πούντας, είναι μια από τις πολλές περιοχές πτήσεων που χρησιμοποιεί η ΛΕΑΛΠΠΑ στην Αχαία. Η απογείωση εντοπίστηκε από τον Δημήτρη- diakofteos– στα πρώτα του βήματα ως πιλότος, το καλοκαίρι του 2000. Ως είθισται, οι έμπειροι πιλότοι του σωματείου προσκλήθηκαν και πέταξαν εκεί για να δοκιμάσουν τις συνθήκες και να επιβεβαιώσουν την καταλληλότητα της περιοχής. Ο Βαγγέλης -drflight ήταν ο πρώτος που απογειώθηκε από την Αγία Τριάδα και προσγειώθηκε στην παραλία της Πούντας, εγκαινιάζοντας αυτή την νέα περιοχή πτήσεων! Από τότε, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τα ΒΑ μελτεμάκια, γίνονται πολλές όμορφες πτήσεις πάνω από το υπέροχο ανάγλυφο της Ανατολικής Αιγιάλειας! Επετειακά highlights : Οι 18 πιλότοι με τα πολύχρωμα παραπέντε που ομόρφυναν τον ουρανό πάνω από την παραλία της Πούντας αλλά και το λιμάνι του Διακοπτού -το αναμνηστικό μπλουζάκι που τυπώθηκε με φωτογραφίες αρχείου του diakofteos και η απονομή του τίτλου του “Πουντάρχη” στον drflight που…έκανε την αρχή των πτήσεων στην περιοχή! Καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις σε όλους!
Διοργάνωση Εξετάσεων στον Ομπλό
Με την συμμετοχή 19 υποψηφίων από 4 αεραθλητικά σωματεία της ΕΛΑΟ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις απόκτησης/αναβάθμισης αδειών χειριστών Α/Π που διοργανώθηκαν από την ΛΕΑΛΠΠΑ στον Ομπλό, στις 2/11/ 2019. http://eap.elao.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=422:-21119-
2019-Santomeri Open 2019
Για το 2019 από 30 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου το Σωματείο μας διοργάνωσε τον 4ο Πανελλήνιο αγώνα ΛΙΓΚΑΣ Αποστάσεων Αλ Πλαγιάς στην περιοχή του Σαντομερίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας https://www.livetrack24.com/events/santomeri2019/el
2018-Νέα Γραφεία ΛΕΑΛΠΠΑ
Απο τον Ιούνιο του 2018 τα γραφεία του σωματείου μας φιλοξενούνται στον χώρο των γραφείων του Δ.Δ. Σαραβαλίου της περιοχής του Δήμου Παρτέων. Το Σαραβάλι είναι οικισμός -πρώην κοινότητα και σήμερα Δημοτικό Διαμέρισμα του πρώην Δήμου Μεσσάτιδος, στην Αχαΐα. Συνορεύει με την Πάτρα, την Οβρυά, το Πετρωτό και την Κρήνη και βρίσκεται στους πρόποδες του πολυπεταγμένου Ομπλού,ακριβώς κάτω απο την προσγείωση μας. Το Τοπικό Συμβούλιο του Σαραβαλίου και ο Πρόεδρος, Κος Κοντογεωργόπουλος , ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας για στέγαση της ΛΕΑΛΠΠΑ στο κτίριο του Δημοτικού Διαμερίσματος και έτσι οι πολύμηνες προσπάθειες του ΔΣ για ανεύρεση λύσης για την έδρα των γραφείων μας, ευοδώθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κοντά στον φυσικο χώρο της ΛΕΑΛΠΠΑ, την απογείωση του Ομπλού!
2017-Αγώνες στο Σαντομέρι
Πανελλήνιος Αγώνας Λίγκας το 2017 στο Σαντομέρι http://www.livetrack24.com/events/SantoOpen2017/el
2016-Αγώνες σε Καλάβρυτα και Σαντομέρι!
Το 2016 πάλι δυο αγώνες Λίγκας στα Καλάβρυτα τον Μάιο http://www.livetrack24.com/events/kalavryta2016/en Και στο Σαντομέρι τον Σεπτέμβριο http://www.livetrack24.com/events/santomeri2016/en
2015-Αγώνας στο Σαντομέρι!
To 2015 η ΛΕΑΛΠΠΑ διοργανώνει τον Πανελλήνιο Αγώνας Λίγκας στο Σαντομέρι http://www.livetrack24.com/events/santomeri2015/el
2013
Το, Ιούνιο του 2013 διοργανώνει τον αγώνα Κυπέλλου στο Σαντομέρι http://santomeri-xc2013.blogspot.gr/2013/06/ Και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, τον Αγώνα Κυπέλλου στα Καλάβρυτα http://kalavritaxc-2013.blogspot.gr/
2012
Τον Μάιο του 2012 διοργανώθηκε στο Σαντομέρι το Santomeri XC Flying Experience μια φιλική συνάντηση Πιλότων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς από όλη την Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να πετάξουν σε μια όμορφη περιοχή πτήσεων της Αχαΐας και το κίνητρο στον Δήμο Δυτικής Αχαίας να ξεκινήσει τα έργα για την νέα απογείωση! Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρονου το 2st XC Patras Meeting Αγώνας Λίκγας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς , 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2012
2011
To 2011 διοργανώνει το 1ο τριήμερο σκέλος,FAI category 2 Του 20ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στις 27-29 Μαΐου στο Καλέντζι, Αχαΐας Και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρονου το 1st X/C Patras Meeting τον πρώτο αγωνα Λιγκας Πάνω απο την μεγ’αλη πόλη της Πάτρας! Just Paraglide above a Big Town!!
2010
To 2010 το σωματείο μας συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή του και για τον εορτασμό τους διοργανώσαμε διήμερη συνάντηση-σεμινάριο με την συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα στο Καλέντζι Αχαΐας με προσκεκλημένους εισηγητές τον κορυφαίο Ιταλό Πρωταθλητή Luca Donini και τον διακεκριμένο Team Leader της Ιταλικής Εθνικής Ομάδας, Alberto Castagna. Η ευρεία θεματολογία του σεμιναρίου, σχετική με την διοργάνωση και leading ομάδων, εξέλιξη του πιλότου σε αγωνιστικό και προσωπικό επίπεδο, τεχνική πτήσης, αγωνιστική προετοιμασία σε διανοητικό και τεχνικό επίπεδο και το υψηλό επίπεδο των εισηγητών ήταν τα βασικά συστατικά της μεγάλης επιτυχίας που είχε το σεμινάριο στους πιλότους- Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στην επιμόρφωση.
2009
Φυσικά η τεράστια επιτυχία του 2008 και η μεγάλη επιθυμία των αθλητών να ξαναγίνει αγώνας στην περιοχή, διοργανώσαμε το 2009 την 1η Αγ. Του 18ου Πρωταθλήματος 2009 22-23 και 24 Μαΐου 2009 Με την συμμετοχή πολλών πιλότων σε Α΄και Β΄κατηγορία από όλα τα αεραθλητικά σωματεία της Ελλάδας .
2008
To 2008 μπαίνουμε ξανά στον χορό του Πρωταθλήματος, με την μεγάλη διοργανωτική επιτυχία της 1ης τριήμερης αγωνιστικής συνάντησης του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο υπέροχο και γραφικό Καλέντζι, στον Ερύμανθο με το ρεκόρ συμμετοχής για τα ελληνικά δεδομένα- σχεδόν εκατό πιλότων από Ελλάδα και εξωτερικό.
2007
Πραγματικά To 2007 στις 28 & 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από το σωματείο μας Περιφερειακός Αγώνας στον Ερύμανθο, στην πολύ καλή πτητική περιοχή του Σκιαδά με την συμμετοχή αρκετών αθλητών από όλη την Ελλάδα
2006
Το 2006, 23- 25 Ιουνίου, οργανώνει στον Σκιαδά το 2ο σκέλος του 15ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αποστάσεων. Τριήμερος αγώνας στην εξαιρετικά όμορφη περιοχή του Ερυμάνθου. Με την ανάληψη και εκτέλεση αυτού του αγώνα έγινε πραγματικότητα η επιθυμία πολλών μας για να ζωντανέψουμε αυτή την πολλά υποσχόμενη περιοχή πτήσεων και να δώσουμε την ευκαιρία να την “πετάξουν” πολλοί αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και να ανοίξουμε τον δρόμο για μια μονιμότερη βελτίωση και ανάπτυξη αυτής της περιοχής πτήσεων . Από το 1997 στον Σκιαδά δεν είχε ξαναγίνει καμία επίσημη συνάντηση και έτσι πολλοί νέοι πιλότοι δεν γνώριζαν την περιοχή . Mε την διοργάνωση του αγώνα στο Σκιαδά δώσαμε την ευκαιρία στην τοπική αυτοδιοίκηση να τιμήσει με πλακέτα τον ντόπιο αθλητή-μέλος του σωματείου μας και έχοντα πολλές διακρίσεις, Μέρελη Ανδρέα. Αν και η χρονιά ήταν δύσκολη από πλευρά οικονομικής επιχορήγησης αλλά και λόγω φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος, οι συμμετοχές ήταν πολλές, η διοργάνωση πολύ καλή, με την υποστήριξη του Δήμου Τριταίας και της Νομαρχίας. Οι Αθλητές ενθουσιάστηκαν από τις επιδόσεις τους και τις δυνατότητες της περιοχής και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, αφού όλοι θέλουν να ξαναπετάξουν εδώ!
2005
Το 2005 η ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ. συμπληρώνει 15 χρόνια από την ίδρυσή της και αυτό είναι αφορμή για να διοργανωθεί στην Πάτρα και φυσικά στο Ομπλό, το σημείο αναφοράς του σωματείου μας, μια Πανελλήνια Φιλική Συνάντηση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Σε επετειακή ατμόσφαιρα συναντήθηκαν παλιοί και νεότεροι του χώρου και με την εύνοια του καιρού πέταξαν στον γνωστό και πολυπεταγμένο Ομπλό Ήταν μια όμορφη συνάντηση όπου αντάμωσε το παρελθόν και το παρόν και φυσικά δεν έλειψε η νοσταλγία του παρελθόντος τότε που οι άτυπες συναντήσεις για ομαδικές πτήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ήταν πιο συχνές και συνένωναν τους αθλητές σε μια μεγάλη- μεγάλη παρέα με κοινές εμπειρίες. Ωραίο μήνυμα για να το ακολουθήσουν και οι νεότεροι του χώρου
2004
Την επόμενη χρονιά, το 2004, την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, η Πάτρα και η ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ. πρωταγωνιστούν στην διεθνή αθλητική σκηνή αφού συμμετέχουμε ενεργά στην διοργάνωση του 8ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, που επίσης έγινε στα Καλάβρυτα και αυτή την φορά με πτητική επιτυχία. Στον αγώνα το σωματείο μας δίνει δυναμικό παρόν, αφού είναι συνδιοργανωτής, συμμετέχει με αθλητές και πολλά μέλη εργάζονται στην επίσημη διοργανωτική ομάδα ή βοηθούν σε κάθε περίπτωση. Ήταν μια πολύ ωραία αγωνιστική συνάντηση που μας έφερε, σαν χώρα και σαν αθλητές, πιο κοντά στην ευρωπαϊκό παραπεντίστικο “γίγνεσθαι”. Είδαμε τον γνωστό μας, από τόσες πτήσεις, ουρανό των Καλαβρύτων γεμάτο, κυριολεκτικά, από πολύχρωμα αλεξίπτωτα και θαυμάσαμε τις έξοχες πτητικές ικανότητες και την αγωνιστική τακτική των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ομάδων. Η παρατήρηση της τακτικής τους, η εσωτερική συνοχή και διάρθρωση των ομάδων τους και η επικοινωνία με τους ξένους συναθλητές, μας έδωσε επιπλέον την ευκαιρία να προβληματιστούμε και να οραματιστούμε αλλαγές στα δικά μας ελληνικά δεδομένα που αφορούν το αγωνιστικό αλεξίπτωτο Πλαγιάς.
2003
Το Παγκόσμιο Κύπελλο, PWC του 2003 διοργανώθηκε τελικά στα Καλάβρυτα από την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς, χωρίς όμως να γίνουν πτήσεις, λόγω ακατάλληλου καιρού. Το σωματείο μας έδωσε το παρόν στο Παγκόσμιο αυτό event τόσο με την συμμετοχή αθλητών μελών μας όσο και με την προσφορά βοήθειας, όπου ήταν δυνατόν. Το 2003 δημιουργήθηκε και η επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου, το https://www.patras-paragliding.gr/ και το σωματείο μας έγινε το πρώτο αεραθλητικό σωματείο που αποκτά διαδικτυακό τόπο μέσα από την οποία προβάλει εδώ και πολλά χρόνια, τις δράσεις του συλλόγου, το αεραθλητικά γεγονότα του ελληνικού χώρου και προωθεί την διάδοση της αεραθλητικής ιδέας και πράξης στην περιοχή της Αχαΐας αλλά και όλης της Ελλάδας. Τον Σεπτέμβριο του 2003 διοργανώνει στον Ομπλό το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακριβείας. Γενικά ήταν ένας δύσκολος αγώνας τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τη διοργάνωση που απαιτούσε σε κάποια σημεία φρενήρεις ρυθμούς, που όμως επιτεύχθηκαν σχετικά εύκολα. Ο χώρος που διαμορφώθηκε για τους θεατές ήταν υπερυψωμένος και έτσι όλοι έβλεπαν το στόχο. Για να φτάσει κανείς στη προσγείωση κάνει μία μικρή διαδρομή πετώντας πάνω από τις πανέμορφες εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.
Αθλητές, αθλητικές συμμετοχές, διακρίσεις
Πολλά μέλη –Αθλητές της ΛΕΑΛΠΠΑ συμμετέχουν δυναμικά κάθε χρόνο και διακρίνονται σε όλες της αγωνιστικές συναντήσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και Κυπέλλου, σε τοπικούς και επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος Ακριβείας Προσγειώσεων, σε Περιφερειακούς αγώνες, Αγώνες Λίγκας, XC Leonardo Race και Φιλικές Συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Άλλοτε περισσότεροι άλλοτε λιγότεροι αλλά συνήθως με τον ικανό αριθμό των 10 συμμετοχών οι αθλητές μας διατηρούν σχεδόν πάντα θέση στην 1η 10αδα της συνολικής ετήσιας κατάταξης και πολύ συχνά έχουμε διακρίσεις στην 3άδα και συμμετοχές σε αποστολές της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας σε Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις αγώνων από την Διεθνή Ομοσπονδία.
Ακόμα αθλητές μέλη μας συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια όπου αυτά πραγματοποιούνται και έχουν λάβει διακρίσεις και πανελλήνια αναγνώριση με την πραγματοποίηση πτήσεων- ρεκόρ απόστασης στην Πελοπόννησο, μεγάλες αποστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πρωτότυπες και απέταχτες διαδρομές. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ο Χρήστος Μπακούνης έχει λάβει πολλές διακρίσεις στην 20χρονη σχεδόν παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, συμμετείχε σε αποστολές ΕΟ και έχει πραγματοποιήσει πολλές πρωτότυπες και πρωτοπόρες πτήσεις στην περιοχή της Πελοποννήσου. Στις 20/4/03 διέσχισε τη μισή Πελοπόννησο φτάνοντας σχεδόν μέχρι το Λεβίδι Τριπόλεως. Η απόσταση σε ευθεία ήταν 69.130 χιλιόμετρα ενώ η συνολική απόσταση ήταν 122,109 χιλιόμετρα. Το 2005 διασχίζει πάλι την Πελοποννήσο με ελεύθερη Πτήση 116 ΧΛΜ Καλάβρυτα -Γεράκι Σπάρτης . Στις 28/07/2010 απογειώθηκε από την κορυφή σχεδόν του Χελμού στα 2100 μ, στα Καλάβρυτα και προσγειώθηκε κάνοντας πτήση 69,4 χμ στο Ναύπλιο, διασχίζοντας με ύψος τον Αργολικό κόλπο και βέβαια γίνεται ο πρώτος Αλεξιπτωτιστής Πλαγιάς στην Ελλάδα που πέταξε πάνω από το Μπούρτζι..!!
Ο Αντρέας Μέρελης είναι ένας εξαιρετικός αθλητής αγώνων που έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε αγώνες και έχει συμμετέχει πολλές φορές στην Ελληνική ΕΟ. Στις 16/06/03 πραγματοποίησε και ρεκόρ ύψους στον Ομπλό, έφτασε στα 3465m υψόμετρο που είναι και το ρεκόρ ύψους της περιοχής. Ακόμα στην 3η Αγ. Πρωταθλήματος 2008 5-7/09/08 στον Εμπεσσό πραγματοποίησε ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ αφού ήταν ο μοναδικός πιλότος στο γκολ του μεγαλύτερου task– 100χιλ.! που μπήκε ποτέ σε επίσημο Ελληνικό αγώνα Πρωταθλήματος!
Ο Ντομένικο Πίζζι, έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές και πρωτότυπες ελεύθερες πτήσεις στην περιοχή της Πελοποννήσου ξεκινώντας από τον Ομπλό ,το Καλούσι ή τα Καλάβρυτα. Κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερου FAI τριγώνου 102,6 km στην περιοχή της Πελοποννήσου το 2007 και το Πανελλήνιο ρεκόρ απόστασης 173,3 km από το 2012 και επίσης είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει καταφέρει να διασχίσει πετώντας την Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, απογειώθηκε από τον Ομπλό και προσγειώθηκε στο Αντίρριο. Ακόμα είναι ο 2ος νικητής του Πρωταθλήματος 2010 ο 1ος νικητής της Ελληνικής Λίγκας 2010 και ο 2ος Νικητής στον Αγώνα Προπαγκόσνμιου Κυπέλλου (PWC)που έγινε 24-28/08/10, στον Εμπεσσό.
Διοικητική παρουσία και δράση στο Ελληνικό αεραθλητικό γίγνεσθαι
Ένα άλλο κομμάτι της δράσης της ΛΕΑΛΠΠΑ είναι αυτό του της παρουσίας της στον διοικητικό χώρο του Αεραθλητισμού στην Ελλάδα. Από την αρχή της εμφάνισης του αεραθλήματος του Α/Π στην Ελλάδα και όντας ένα από τα πρώτα οργανωμένα σωματεία που εμφανίστηκαν στον χώρο, μέλη της ΛΕΑΛΠΠΑ συμμετέχουν όλα αυτά τα χρόνια στην Επιτροπή του Αεραθλήματος ΕΑΠ (Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς), βοηθώντας στην καλύτερη εσωτερική οργάνωση του αεραθλήματος. Αυτό είναι εφικτό με την ενεργή παρουσία εκπροσώπων σε ΓΣ Σωματείων στις ΓΣ της ΕΛΑΟ, καταθέτοντας προτάσεις απόψεις και βοηθώντας όπου είναι δυνατόν στην προαγωγή της αεραθλητικής ιδέας και της καλύτερης οργάνωσης του χώρου. Επίσης μεγάλη τεχνική διοργανωτική εμπειρία έχει αποκτηθεί από την ανάληψη και εκτέλεση αγώνων με υψηλό και άρτιο διοργανωτικό επίπεδο.