Αλεξίπτωτο Πλαγιάς Α/Π
Η λέξη “Parapente” προέρχεται από σύντμηση των λέξεων ‘’Parachute de pente ‘’, είναι γαλλική και σημαίνει “αλεξίπτωτο πλαγιάς”. Το παραπέντε ή αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι η απλόυστερη αεραθλητική συσκευή. Η αεροδυναμικά σχεδιασμένη πτέρυγα και το ειδικό κάθισμα πτήσης είναι τα δυο βασικά συστατικά του εξοπλισμού του παραπέντε με τον οποίο ο κατάλληλα εκπαιδευμένος άνδρας ή γυναίκα μπορεί να ανεμοπορήσει, να πετάξει ψηλά και μακριά. Πολύ συχνά συγχέεται με την πτώση με αλεξίπτωτο -με τo parachuting. Πρόκειται για πτήση και όχι για πτώση. Η απογείωση γίνεται απο την πλαγιά του βουνού με συνθήκες ανέμου κατάλληλες ~10-20 km/h και η σωστή εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων απο έναν έμπειρο χειριστή μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση μιας μεγάλης πτήσης απόστασης.
Υ.Π.Α.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας υπεύθυνη για την πτητική δραστηριότητα όλων των μέσων.
Γ.Γ.Α. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σε αυτήν υπάγονται όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία και όλα τα αεραθλήματα που αυτή καλλιεργεί.
ΕΛ.Α.Ο.
Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία. Η πρώην Εθνική Αερολέσχη Ελλάδας, ο ανώτατος φορέας αεραθλητισμού στην Ελλάδα, μέλος της Γενικής Γραμματέας Αθλητισμού
Ε.Α.Π.
Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς. Η  ΕΛ.Α.Ο. οργανώνει την διοίκηση των αεραθλημάτων της με τις αντίστοιχες Επιτροπές Αεραθλημάτων. Η ΕΑΠ είναι η Επιτροπή για τον Αλεξιπτωτισμό Πλαγιάς. Εκλέγεται από τα σωματεία κάθε 4 χρόνια και είναι πενταμελής.
Αθλητική Ταυτότητα
Η ταυτότητα που εκδίδει η ΕΛ.Α.Ο. για όσους έχουν την αθλητική ιδιότητα. Την αθλητική ιδιότητα την αποκτούν οι αθλητές μέσω των σωματείων τους και είναι απαραίτητη για την συμμετοχή σε εκπαίδευση,εξετάσεις και αγώνες.
ΑΔΕΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ
Είναι το δίπλωμα που εκδίδει η ΕΛΑΟ/ΕΑΠ μετά την επιτυχή συμμετοχή κάθε υποψήφιου σε επίσημες εξετάσεις απόκτησης πτυχίων χειριστών. Η ΕΑΠ τηρεί ΜΗΤΡΩΟ ΑΔΕΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ του αεραθλήματος του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς
ΙΡΡΙ CARD
H FAI IPPI Card (International Pilot Proficiency Identification Card) είναι η διεθνούς αποδοχής κάρτα -αδεια χειριστού της FAI που πιστοποιεί το επίπεδο του πιλότου/χειριστή Α/Π με βάση το διεθνές πρότυπο εκπαίδευσης ParaPro. Εκδίδεται απο την Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ). Μαζί τε το δίπλωμα-άδεια του χειριστή, που εκδίδεται απο την ΕΑΠ-ΕΛΑΟ, είναι απαραίτητο έγγραφο που σε κάθε περίπτωση θα σας ζητηθεί αν θελήσετε να πετάξετε στο εξωτερικό.
F.A.I.
Federation Aeronautique International. Η Διεθνής Αεροναυτική Ομοσπονδία, η ανώτερη αρχή παγκοσμίως για τον αεραθλητισμό.
Leonardo
Το διαδικτυακό σύστημα καταχώρησης πτήσεων που περιλαβάνει και ετήσιο αγώνα αναγνωρισμένο από την ΕΛ.Α.Ο.
CIVL
Commission International de Vol Livre. Η επιτροπή της F.A.I. για την ελεύθερη πτήση. Περιλαμβάνει το αλεξίπτωτο πλαγιάς και τον αιωροπτερισμό.
P.W.C.
Paragliding World Cup. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, η πιο ανταγωνιστική διοργάνωση της χρονιάς με αγώνες σε όλο το κόσμο και μεγάλο ενδιαφέρον.
W.P.R.S.
Το σύστημα αξιολόγησης της F.A.I. για όλους τους πιλότους που λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς αγώνες αναγνωρισμένους από αυτήν.
Sporting License
Η αγωνιστική άδεια που εκδίδει η ΕΛ.Α.Ο. για λογαριασμό της F.A.I. Είναι απαραίτητη για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό- FAI2 category events
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αποστάσεων
Το Πρωτάθλημα που αποτελείται από αγώνες σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα.
FAI cat.2
Αγώνας δηλωμένος στην F.A.I. χαρακτηρισμένος “Open”, δηλαδή με τη δυνατότητα συμμετοχής αθλητών από το εξωτερικό. Οι αγώνες αυτοί προσμετρούν στην διεθνή κατάταξη αξιολόγησης W.P.R.S.