ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  του Α/Δ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Tel: 26230 65551 

Η απογείωση του Σαντομερίου -όρος Σκόλλις, βρίσκεται σε υψόμετρο 520μ.και πετιέται με ΝΔ-Δ-και ΒΔ ανέμους, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο.

Απέχει 40 km. από την Πάτρα Η οδική πρόσβαση είναι ασφάλτινη, εκτός από τα τελευταία 2km. από την διασταύρωση πριν το χωριό ως την απογείωση, που είναι καλός χωματόδρομος και υπάρχουν και ενημερωτικές πινακίδες.

Η απογείωση που χρησιμοποιείται σήμερα είναι μια πολύ καινούρια. Η διάνοιξή της ξεκίνησε το 2012 με την ουσιαστική και συνεχιζόμενη εως σήμερα, παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Αχαίας, του ΟΤΑΔ και της Τοπικής κοινότητας Σαντομερίου, πραγματοποιώντας το όραμα μελών της ΛΕΑΛΠΠΑ να αντικατασταθεί η παλιά απογείωση με την νέα που είναι πιο ψηλά με ομαλότερη κλίση και πολύ πιο μεγάλη. Σήμερα υπάρχει ξυλινο κιόσκι και ταμπέλα ενημέρωσης για την ασφάλεια πτήσεων στην περιοχή και η τοπική κοινότητα έχει παραχωρήσει και κοινοτικό χωράφι προσγείωσης.

Η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ οργανωμένα θερμικά ή δυναμικό κατά μήκος της μεγάλης κορυφογραμμής με φανταστική θέα της Δυτικής Πελοποννήσου του Ερύμανθου και των νησιών του Ιονίου.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για CROSS COUNTRY: ο πιλότος μπορεί να κάνει διαδρομές: προς νοτιοανατολικά, για το Σκιαδοβούνι και στην συνέχεια προς Ερύμανθο- Χελμό- Ζήρια και… όπου φτάσει! Ιδανικό μέρος και για αγώνες και έχουν διοργανωθεί αρκετοί στο παρελθόν από την ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ.

Καιρός

WindGURU

Ρεκόρ περιοχής  τα 87,2 χιλ  6/6/1999. Πιλότοι Σλάβεκ Ματράς και Απόστολος Μαυροθαλασσίτης

Leonardo: Δείτε πτήσεις από αυτήν την απογείωση

Στο Σαντομέρι έχει διοργανώσει το σωματείο μας πολλούς αγώνες:

Ενδιαφέρεστε για πτήσεις στην περιοχή; Στείλτε Email στο  info@patras-paragliding.gr

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  του Α/Δ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Tel: 26230 65551