Η απογείωση της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στον Δήμο Διακοπτού, πάνω από το χωριό Τράπεζα και πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ιστορικό μοναστήρι που χρονολογείται από τον μεσαίωνα Πετιέται με Ανατολικό ή Βορειοανατολικό άνεμο και αύρα από Απρίλιο έως και Σεπτέμβριο

Απέχει 20’ από τον κόμβο Πούντας – Καλαβρύτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών. Ανεβαίνουμε στο χωριό Τράπεζα (αφού έχουμε αφήσει την παρέα μας στην όμορφη παραλία της Πούντας για μπάνιο) και ακολουθούμε τις ταμπέλες που μας οδηγούν προς το Μοναστήρι. Μετά το χωριό συνεχίζει χωματόδρομος με πολλές ανηφορικές στροφές.

Η απογείωση είναι η πιο πρόσφατη στο ιστορικό της λέσχης μας αφού διαμορφώθηκε από ντόπιους- μέλη της λέσχης και πρωτοπετάχτηκε μόλις τον Αύγουστο 2000. Διαθέτει κιόσκι και παγκάκια και προσφέρει υπέροχη θέα στον Κορινθιακό. Είναι σχετικά δύσκολη γιατί δεν έχει μεγάλη κλίση και δεν προσφέρεται για μη έμπειρους πιλότους.

Η πτήση είναι πανέμορφη και αν πάρουμε ύψος, θαυμάζουμε από ψηλά το οροπέδιο του Αγ. Νικολάου αλλά έχει κι αυτή τις δυσκολίες της, γιατί, αν δεν πάρουμε ύψος πάνω από την απογείωση, πρέπει να φύγουμε αμέσως για προσγείωση στην παραλία της Πούντας (προσοχή σε όσους κάνουν ηλιοθεραπεία!) γιατί δεν υπάρχουν προσιτές εναλλακτικές προσγειώσεις. Όταν ο άνεμος είναι ανατολικός η συνήθης προσγείωση της παραλίας Πούντας είναι υπήνεμη και οι προσγειώσεις γίνονται στην παραλία δίλπα στο Λιμάνι του Διακοπτού.

Δείτε Πτήσεις από αυτό το σημείο