Η εκπαίδευση στο Α/Π

Το σωματείο έχει στην δύναμή του μέλη – αναγνωρισμένους εκπαιδευτές της ΕΛΑΟ  που δραστηριοποιούνται με τις σχολές τους στην περιοχή προσφέροντας εκπαίδευση αρχάριων  ή προχωρημένων πιλότων, προπόνηση, διθέσιες πτήσεις εθισμού και ότι άλλο σχετικά με αεραθλητική δράση. Αν χρειαστεί η ΛΕΑΛΠΠΑ συνεργάζεται και με σχολές Α/Π από διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας για την πραγματοποίηση θεωρητικής  ή πρακτικής εκπαίδευσης,  σεμινάρια κτλ
Όλες οι συνεργαζόμενες σχολές είναι εγκεκριμένες από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία -ΕΛΑΟ και  ακολουθούν το διεθνές σύστημα εκπαίδευσης SAFEPRO-para της FAI/CIVL.

Αφετηρία μπορεί να είναι οι διθέσιες πτήσεις εθισμού, TANDEM -στις οποίες ο υποψήφιος μαθητής, στην θέση του απλού επιβάτη, πετάει με τον εκπαιδευτή του για να έρθει σε πρώτη αναγνωριστική επαφή με το σπορ.

Τα μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά ανάλογα με το γκρούπ που θα δημιουργηθεί .

Το “κλίμα” στην ΛΕΑΛΠΠΑ.

Η λέσχη είναι η ομάδα στην οποία θα ενταχθεί από την αρχή ο εκπαιδευόμενος πιλότος  Η κοινή μας αγάπη για το περιβάλλον και την φροντίδα του, ο θαυμασμός της φύσης και κυρίως η ικανοποίηση της βαθύτερης ανάγκης μας να πετάμε, είναι οι συνδετικοί κρίκοι που κάνουν τόσους πολλούς και διαφορετικού χαρακτήρα ανθρώπους, όλους εμάς, να συνυπάρχουμε , να συνεργαζόμαστε, να δημιουργούμε στενούς δεσμούς φιλίας και αξιόλογες κοινωνικές σχέσεις.

Στην απογείωση, πριν από την πτήση, συζητάμε για τον καιρό και καταστρώνουμε σχέδια πτήσης. Δεν διστάζουμε να ζητήσουμε την συμβουλή ή την βοήθεια των παλαιότερων, που σίγουρα θα είναι κάπου εκεί τριγύρω.

Στον αέρα, ο καθένας είναι μόνος του και όλοι μαζί γιατί είμαστε ομάδα και ο ένας προσέχει τον άλλο.

Μετά την πτήση, στην προσγείωση ή στο  καφενείο συγκέντρωσης, συζητάμε για την πτήση μας, τον καιρό ή ότι άλλο ζήσαμε ή κάναμε «εκεί πάνω» και αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Η συμμετοχή μας στην ΛΕΑΛΠΠΑ και η πτήση, είναι τρόπος ζωής!

Σχέση εκπαιδευόμενου –σωματείου . Ο ρόλος του Σωματείου

Το σωματείο:

  • Φροντίζει να διεκπεραιώνει τα έγγραφα του αθλητή σχετικά με την εγγραφή του στο μητρώο μελών, την ασφάλισή του υπερ τρίτων, την απόκτηση Αθλητικής ταυτότητας ΕΛΑΟ , έγγραφα συμμετοχής του σε εξετάσεις απόκτησης -αναβάθμισης διπλωμάτων, συμμετοχής σε αγώνες κτλ
  • Επιβλέπει την ασφάλεια των εκπαιδεύσεων
  • Βοηθά την ένταξη των νέων μελών και στην ασφαλή τους δραστηριοποίηση.
  • Προωθεί την δημιουργία Ανεμοπορικής Συνείδησης στα μέλη του και την εξοικείωση και γνώση των κανονισμών που διέπουν το άθλημα
  • Επιδιώκει και εποπτεύει την ασφάλεια των πτήσεων
  • Οργανώνει περισσότερα σεμινάρια για όλα τα επίπεδα πιλότων προωθώντας την θεωρητική κατάρτιση παλιών και νέων μελών
  • Διοργανώνει δράσεις αθλητικού(ομαδικές πτήσεις -εκδρομές, συναντήσεις, αγώνες) προπονητικού αλλά και ψυχαγωγικού περιεχομένου (εκδρομές, εκδηλώσεις, πάρτυ) πάντα στον άξονα της απόκτησης περισσότερης πτητικής εμπειρίας και ομαδικής δραστηριοποίησης σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας ή της Ελλάδας όπου όλα τα μέλη μπορούν να συμμετέχουν και να επεκτείνουν την εμπειρία τους.

 Ο εκπαιδευόμενος:

  • Φροντίζει να είναι ενήμερος σχετικά με την οργάνωση και το πλαίσιο λειτουργίας του σωματείου, του αθλήματος και του εκπαιδευτικού προγράμματος, μελετώντας τα σχετικά έγγραφα.
  • Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις -υποχρεώσεις εκπαίδευσης και συμμετοχής του με συνέπεια.
  • Επιδεικνύει σεβασμό στην εκπαίδευση, στους εκπαιδευτές, και τους άλλους συναθλητές του και μέλη της ομάδας και τηρεί απαρέγκλιτα τους κανόνες ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ.

Δείτε όλες τις Αναγνωρισμένες από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Σχολές εκμάθησης Α/Π