Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας, διοργανώνει Πανελλήνιο περιφερειακό αγώνα -Λίγκα- αποστάσεων cat FAI2 ,3ήμερης διάρκειας στο γνωστό μας Σαντομέρι, από 30 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019! Σε συνέχεια του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΛΑΟ για το 2019 ο αγώνας αυτός είναι ο 4ος αγώνας Λίγκας της φετινής χρονιάς, σε μια εξαιρετική περιοχή πτήσεων που συνδυάζει πτητικά το όρος Σκόλλις και την κατα μήκος του κοιλάδα, με τον επιβλητικό Ερύμανθο και το Σκιαδοβούνι! Ο αγαπημένος για τους Παραπεντάδες (και όχι μόνο) ”τοίχος” της νοτιοδυτικής Αχαΐας υψώνεται στα 1000 περίπου μέτρα ύψος, απέχει 32 χιλιόμετρα (25 min) από την Πάτρα και δεσπόζει στην πεδιάδα δυτικά της οροσειράς του Ερυμάνθου.
To Σαντομέρι είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες περιοχές πτήσεων της Αχαΐας, με πολλές δυνατότητες ανεμοπορίας μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, που φιλοξενεί την Αχαϊκή και πανελλήνια αεραθλητική δραστηριότητα για σειρά ετών.
Η περιοχή έχει φιλοξενήσει αναρίθμητους αγώνες Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που έχει διοργανώσει η ΛΕΑΛΠΠΑ, ήδη από τα πολύ πρώιμα χρόνια του Ελληνικού Παραπέντε -τέλη δεκαετίας του 1980- έως και σήμερα, και πάντα με μεγάλη επιτυχία, ενώ από εδώ έχουν ξεκινήσει και πολλές πτήσεις επιδόσεων που κατέληξαν ακόμα και σε Πανελλήνια ρεκόρ! Η επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα φιλοξενείται όπως πάντα απο τo Livetrack 24 και στο παρακάτω λινκ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον αγωνα και την εγγραφή σας σε αυτόν σαν αγωνιζόμενοι ή σαν επισκέπτες -Free Flyers

https://www.livetrack24.com/events/santomeri2019/el