Το 1988 έχει δημιουργηθεί μια μικρή ομάδα Πατρινών η οποία δραστηριοποιείται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς, έχει βρεθεί ο χώρος πτήσεων στο Σαντομέρι, ο χώρος εκπαίδευσης στα Κριθαράκια και το αλεξίπτωτο πλαγιάς, μέρα με την μέρα, κερδίζει περισσότερους φίλους.

1989: το τμήμα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Αερολέσχης Πάτρας είναι πια μια δυνατή ομάδα, δραστηριοποιείται καθημερινά και η προσέλευση νέων μελών είναι μεγάλη. Το ίδιο μεγάλη εμφανίζεται και η ανάγκη για εκπαιδευτές και κανονισμούς λειτουργίας.
Δεν άργησε να έρθει ο καιρός που η ανάγκη προβολής του αθλήματος στον κόσμο της Πάτρας έγινε επιτακτική και παράλληλα άρχισαν οι πρώτες επαφές με ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν στο αλεξίπτωτο πλαγιάς σε όλη την Ελλάδα. Έγιναν έτσι οι πρώτες άτυπες αθλητικές συναντήσεις και δόθηκαν ευκαιρίες στους Έλληνες πιλότους να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις που είχαν αποκτήσει με πολλές θυσίες. Το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου με την συμμετοχή οκτώ Αερολεσχών, πραγματοποιείται στο Σαντομέρι η πρώτη επίσημη Πανελλήνια Συνάντηση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Εκεί δόθηκε η δυνατότητα στους αθλητές να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν για την περαιτέρω εξέλιξη του αθλήματος.