Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημοσίευσε στην ενότητα του site της για τον COVID-19 το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Επιστημονικής Υγειονομικής Επιτροπής που αφορά και τα αεραθλήματα αλλά και άλλες οδηγίες και πληροφορίες για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων στις αθλητικές δραστηριότητες.
Οι αεραθλητές πρέπει να ακολουθούν τις ισχύουσες οδηγίες της πολιτείας και τα μέτρα προστασίας έναντι του COVID-19 και οφείλουν να  επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους.
Ειδικότερα στην παρούσα φάση της επανεκκίνησης για Α/Π , αιωρόπτερα και μηχανοκίνητο αλεξίπτωτο αναφέρεται ότι η ατομική άθληση πραγματοποιείται με χρήση προσωπικού εξοπλισμού των αεραθλητών με αυστηρή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ τους στις περιοχές προετοιμασίας και συσκευασίας του εξοπλισμού –απογείωση και προσγείωση -ενώ προς δεν επιτρέπονται οι διθέσιες πτήσεις μέχρι νεωτέρας.
Η μετάβαση στον χώρο πτήσεων συνίσταται να γίνεται με ιδιωτικά αυτοκίνητα και όχι με κοινόχρηστο μέσο μεταφοράς (mini bus κλπ)
Δείτε εδώ και τον Υγειονομικό Δεκάλογο της ΓΓΑ